Ingrediente:
1 rață de aprox. 2 kg
Pregătire sos:
1 sticlă de vin alb
Apă
2 linguri de miere
1 bucată de fenicul tăiat
4 căței de usturoi, zdrobite
Rozmarin
Sare după gust
Piper negru după gust
1 ceapă taiată rondele

Mod de preparare:
1. Puneți toate ingredientele pentru sos într-un recipient suficient de mare. Adăugați apă în sos, astfel încât rața să fie complet acoperită. Se amestecă pentru a dizolva mierea. Lăsați toate ingridientele timp de cel puțin 2 ore sau cel mai bine, peste noapte.
2. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
3. Scoatem rața din sos, o scurgem bine și o condimentăm cu sare și piper negru după gust.
4. Într-un vas de copt punem rața cu pieptul în sus, peste ceapa tăiată rondele.
5. Lăsăm rața la cuptor timp de o oră.
6. Pentru un gust mai intens, rața se servește cu puțin mărar și BASAVIN Cabernet Sauvignon.

Poftă mare!

Categorii: VINURILE